ACORD DE PARTENERIAT PENTRU INCLUZIUNEA TINERILOR VULNERABILI

ACORD DE PARTENERIAT PENTRU INCLUZIUNEA TINERILOR VULNERABILI

Consilieri locali s-au întrunit, miercuri, 18 martie, în şedinţă extraordinară fiindu-le supuse atenţiei trei proiecte de hotărâri ce nu mai suportau amânare.
Primul punct de pe ordinea de zi a adus în atenţia celor 17 consilieri prezenţi un acord de parteneriat între Primăria Giurgiu şi Fundaţia “Pentru o Românie mai Modernă”, în vederea depunerii unei cereri de finanţare cu titlul “Centru de dezvoltare comunitară – investiţie în potenţialul tinerilor vulnerabili ”, în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, Fondul Tematic pentru Participarea Societăţii Civile. Astfel, a fost aprobat de principiu bugetul local al proiectului în valoare totală de 250.120 de franci elveţieni, din care 90% reprezintă finanţare prin acest program iar 10% reprezentând contribuţia proprie.
Programul de Cooperare Elveţiano-Român face parte din ajutorul nerambursabil oferit de Consiliul Federal Elveţian către 13 state member ale UE, care au aderat în perioada 2001-2013. Sprijinul Elveţiei este expresia solidarităţii cu noile state membre ale UE şi pune bazele unei stabile cooperări economice şi politice între aceste state.
Acest program îşi propune să contribuie la reducerea dispariţiilor economice şi sociale dintre România şi alte ţări mai avansate din Uniunea Europeană extinsă şi totodată să contribuie în interiorul României, la reducerea dispariţiilor economice şi sociale dintre centrele urbane dinamice şi şi regiunile periferice structural mai slabe.
Proiectul mai urmăreşte reducerea dispariţiilor de ordin social şi educaţional dintre mediul urban şi cel rural prin realizarea unui program strategic de dezvoltare rurală, dobândirea deprinderilor necesare pentru dezvoltarea şi implementarea iniţiativelor care tratează probleme şi necesităţi sociale specifice, crearea unui mediu propice de stimulare, responsabilizare şi implicare a tinerilor din mediul urban şi rural pentru formulrea de iniţiative comunitare.
De asemenea, programul îşi propune să vină cu soluţii ce constau în procese de dezvoltare de durată şi de fond care să contribuie la schimbarea de mentalităţi şi atitudini.
Grupul ţintă este alcătuit din tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani aflaţi în situaţii de risc sau la limita sărăciei printer aceştia enumerându-se în mod special: tinerii cu boli care au determinat excluziunea socială, tinerii care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, tinerii instituţionalizaţi sau majori care au ieşit din centre de plasament, tinerii cu handicap, tinerii persoane inactive şi alte categorii sărace cu acces dificil pe piaţa muncii.
Proiectul de hotărâre aprobat de consilierii municipali în extraordinară de miercuri are ca obiect parteneriatul între municipiul Giurgiu şi Fundaţia “Pentru o Românie Modernă” în vederea depunerii unei cereri de finanţare cu titlul “Centru de dezvoltare comunitară – investiţie în potenţialul tinerilor vulnerabili ” în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, Fondul Tematic pentru Participarea Societăţii Civile.
Activităţile din cadrul proiectului se vor desfăşura în Centrul de Dezvoltare Comunitară care va funcţiona la etajul 1 al clădirii G2 situată pe strada Bucureşti. Clădirea aparţine patrimoniului municipiului Giurgiu, iar etajul 1 va fi renovat în totalitate, amenajat şi dotat prin proiect. Spaţiul va fid at în folosinţă solicitantului pe durata proiectului plus încă 3 ani de la finalizarea acestuia. După expirarea acestui termen, spaţiul renovat şi dotat va rămâne în folosinţa administraţiei locale Giurgiu.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul LOCUITORII DIN CARTIERUL TINERETULUI BENEFICIAZA DIN 17 MARTIE DE O AGENTIE A DIRECTIEI DE TAXE SI IMPOZITE LOCALE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.